menu sluiten

aannemingsovereenkomst owl laan op zuid

Levien Willemse

Voor de Rotterdamse Laan op Zuid ontwierp cepezed een spectaculaire ‘dubbelschool’. Op 4 oktober is de aannemingsovereenkomst ondertekend. Deze onderwijslocatie (OWL) vormt vanaf 2026 de thuisbasis van het hogeschoolinstituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie, kenniscentrum Creating 010 en het Stedelijk Lyceum Rotterdam.

spannende & drukke periode
Om de planning te halen was in mei al gestart met de bouw van de kelderbak. De afgelopen maanden werkten de projectgroep, het ontwerpteam en Heerkens van Bavel Bouw nauw samen om de bouw financieel haalbaar te maken.
Het was een spannende en drukke periode, aldus Marjolein van Loenen (projectleider Vastgoed & Huisvesting, Hogeschool Rotterdam), waarin optimalisaties zijn doorgevoerd op onderdelen zoals de gevelkozijnen en trappen. Voorop stond dat de noodzakelijke aanpassingen geen invloed hadden op het gebruiksgemak, comfort of de veiligheid van het gebouw.

stadsbeeld
Een van de opvallende kenmerken van het ontwerp is het interactieve plafond, dat is ontwikkeld door Studio Rap. De IT-studenten van de opleiding kunnen dit plafond programmeren met licht en beweging. Zo krijgt het gebouw een unieke uitstraling: het plafond voegt een innovatief element toe aan het interieur en is ook van buitenaf zichtbaar.

voortgang
Met de ondertekening kan de aannemer starten met de inkoop van materialen en verdere bouwactiviteiten. De komende periode zullen Hogeschool Rotterdam en stichting BOOR, waar het lyceum onder valt, zich richten op de inrichting en facilitaire voorzieningen van hun nieuwe locatie. De oplevering van het pand is gepland voor mei 2026, met de officiële opening in september dat jaar.


→ Lees hier meer over het project

Levien Willemse
cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000