Hoe ontwerp je een gebouw dat ook weer te demonteren is? Wat zijn daarvan de voordelen? En hoe past dit in een circulaire manier van denken? Architect Paddy Sieuwerts, partner bij cepezed, geeft een lezing aan Duitse studenten van de HafenCity Universität op woensdag 6 juli. De lezing is ook online te volgen.
cepezed-filosofie
Sieuwerts zal vertellen over drie cepezed-projecten: Bouwdeel D(emontabel), The Greenhouse en de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam. Ook zal hij de cepezed-filosofie uit de doeken doen. De bijzondere gebouwen zijn niet alleen demontabel en circulair, ze zijn ook de logische uitkomst van de cepezed manier van werken.
efficiënt, duurzaam en milieubewust
De basisfilosofie achter de projecten van cepezed is het creëren van gebruiksvriendelijke architectuur. Het creëren van flexibele en toekomstbestendige structuren met een overvloed aan daglicht, die een aangenaam verblijf en een optimaal gebruik bieden. Door gebruik te maken van geprefabriceerde en hoogwaardige bouwproducten maken ze constructies niet alleen efficiënt, maar ook duurzaam en milieubewust.
hét circulaire voorbeeldproject in Nederland
De cepezed-methode van prefabricage resulteert in een droge assemblage van de verschillende onderdelen. Hierdoor kunnen gebouwen niet alleen snel en (relatief) geruisloos worden gebouwd, maar kan een gebouw dankzij slim ontwerp ook worden gedemonteerd en elders weer in elkaar worden gezet. De Tijdelijke Rechtbank Amsterdam geldt als hét circulaire voorbeeldproject in Nederland van remontabele bouw. Het gebouw is al ontmanteld en herrijst volgend jaar in Enschede.
Demontabel bouwen een trend? Online lezing over dé 3 praktijkcases in Nederland
lezing te volgen via Zoom
De lezing over demontabel bouwen van Paddy Sieuwerts is op woensdag 6 juli van 18.00 tot 19.30 uur. Het is online te volgen via Zoom. Meer informatie in de link hieronder.
De lezing wordt georganiseerd door de HafenCity Universität in Hamburg. Studenten zijn daarbij live aanwezig. De voertaal van de lezing is Engels.