Van demontage naar remontage: cepezed streeft naar een bouwmethodiek waar elk gebouw weer uit elkaar gehaald kan worden en een andere bestemming kan krijgen, vanuit de ‘kit-of-parts’ theorie. Een circulair gebouw: bedacht om weer uit elkaar te kunnen halen en ergens anders opnieuw te hergebruiken.
experiment
In 2016 is de tijdelijke rechtbank vanuit een remontabel principe gebouwd in Amsterdam. Het was nog niet bekend welke bestemming het gebouw erna zou krijgen. Desondanks besloten cepezed en Du Prie bouw & ontwikkeling om de sprong te wagen, als showcase voor toekomstige projecten.
nieuw gebouw in twente
Dit jaar wordt de ontmantelde tijdelijke rechtbank deels weer opgebouwd op het kennispark in Twente. De materialen zijn tijdelijk opgeslagen bij het kenniscentrum in Heerde. Een groot deel van de materialen uit de tijdelijke rechtbank worden gebruikt in een onderwijs- en bedrijfsverzamelgebouw. Voor overige onderdelen worden andere plaatsen gezocht om ze te plaatsen.
themapagina
Om kennis te bundelen en meer inzicht in het proces te geven, is de themapagina remontabel bouwen ontstaan. De tijdelijke rechtbank is een showcase én een voorbeeld voor toekomstige remontabele projecten voor cepezed.
Bekijk hier de themapagina remontabel bouwen