menu sluiten

kit of parts circulair

De kit of parts van The Green House – een tijdelijk horecapaviljoen in het Utrechtse stationsgebied – bestaat uit zoveel mogelijk circulair materiaal. Op de vloer van de begane grond liggen straatklinkers uit Tiel en voor de gevel zijn de rookglazen panelen van de voormalige Generaal Knoopkazerne gebruikt. Het resultaat is een collage zonder dat het rafelt.

The Green House telt twee bouwlagen, met beneden de keuken en het café-restaurant, en boven naast een vide vier vergaderzaaltjes en een kruidenkas. Het ontwerp hangt nauw samen met de transformatie van de Generaal Knoopkazerne tot rijkskantoor. De kazerne, die naast het paviljoen staat, werd compleet gestript. Daarbij zijn onder meer de rookglazen gevelpanelen geoogst die de buitengevel vormen van The Green House. De gebouwconstructie is zelfs afgestemd op hun maat. De draagconstructie van The Green House bestaat uit staal en hout en kan compleet worden gedemonteerd en elders weer opgebouwd. Door de lichte constructie waren er geen funderingspalen nodig.

Op de begane grond liggen hergebruikte klinkers uit Tiel op een isolerend zanddek. De verdiepingsvloer is afgewerkt met hergebruikt hout. Voor de dichte geveldelen zijn aan de binnenzijde houten isolatiepanelen gebruikt. Het dak van het paviljoen bestaat uit lichte staalplaat, die in verband met de akoestiek aan de binnenzijde is geperforeerd. Andere duurzame aspecten zijn een plantenwand voor de filtering van de lucht en zonnepanelen op het dak. Ook de uitbater is zo circulair mogelijk, zo staan er fauteuils van gerecyclede petflessen en wordt de lift geleased.

→ lees meer over The Green House

→ ga terug naar het overzicht

detail gevel
doorsnede

The Green House is niet het enige circulaire project van cepezed. Voor Oss ontwerpen we bijvoorbeeld een circulair cultuurcentrum voor onder meer theater De Lievekamp, waarvoor we onderdelen gebruiken van het gedemonteerde, Scheveningse Zuiderstrandtheater. In Heerde bouwt Lagemaat een circulair centrum naar ontwerp van cepezed, waarin onder meer elementen van het gedemonteerde Provinciehuis van Gelderland zijn gebruikt. En de Vrije Universiteit in Amsterdam behoudt bij de sloop van het enorme, voormalige Wis- en Natuurkundegebouw de AB-vleugel, die een nieuwe functie krijgt. De AB-vleugel wordt verbouwd met bruikbare elementen uit de overige vleugels en andere circulaire materialen.

lees meer over Heerde:
Flexibel ontwerpproces circulair centrum: ‘bouwen met de stenen die je hebt

lees meer over Ab-vleugel
Sloop en verbouw wis- & natuurkundegebouw vu is ook pilot ‘oogstpaspoort

oude situatie rijkskantoor de knoop | cepezed
nieuwe situatie rijkskantoor de knoop | Lucas van der Wee
demontage zuiderstrandtheater
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000