menu sluiten

nieuw elan voor iconisch tinbergen building

cepezed

De renovatie van Tinbergen Building kan beginnen. Dit iconische gebouw van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) staat op campus Woudestein. cepezed maakte het renovatieontwerp, de aannemer is Berghege Heerkens bouwgroep.

mijlpaal
Ellen van Schoten, vicevoorzitter van het College van Bestuur, is blij en trots dat de renovatie van Tinbergen Building nu eindelijk van start kan gaan, zei zij op 11 juli jl. “Het is een mijlpaal in het verder moderniseren en verduurzamen van onze campus. De komende jaren gaat Berghege Heerkens bouwgroep druk aan de slag, zodat studenten en medewerkers in de komende decennia kunnen profiteren van de verbeterde onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten.”

ervaren
Berghege Heerkens bouwgroep is verheugd dat het voor dit prestigieuze project is geselecteerd. Directeur Dennis Krol: “De Berghege Heerkens bouwgroep combineert een jarenlange ervaring in de bouwsector met een grote kennis van duurzame renovaties. Tijdens onze werkzaamheden beperken we de overlast tot een minimum; zowel voor de studenten en medewerkers als voor de flora en fauna in de omgeving.”

monument
De renovatie van Tinbergen Building, een gemeentelijk monument uit 1968, is hoognodig. De technische installaties zijn over hun levensduur heen en voldoen niet meer aan de wetgeving. Ook sluit de indeling van het gebouw niet meer aan bij de moderne eisen voor onderwijs en onderzoek, doordat het momenteel voor een groot deel uit kleinere kantoorruimtes bestaat, terwijl er juist behoefte is aan flexibel te gebruiken ruimtes. cepezed herstelt de functionele logica van het gebouw en maakt zijn brutalistische karakteristieken weer zichtbaar.

glazen opbouw
De verouderde faciliteiten van Tinbergen Building worden vervangen door nieuwe, hoogwaardige studie- en werkplekken. Studenten, onderzoekers en docenten beschikken straks over de nieuwste audiovisuele middelen en werken in een stimulerende omgeving met veel planten en bomen, zowel binnen als buiten, voor een gezonde werkomgeving. Een glazen opbouw op het gebouw biedt ruimte aan een restaurant, met uitzicht op Rotterdam, en er zijn ruimtes voor executive programma’s, workshops en masterclasses, waar op Campus Woudestein dringend behoefte aan was.

duurzaam
Net als veel andere universiteiten heeft Erasmus Universiteit Rotterdam een ambitieus duurzaamheidsprogramma. Het renoveren van Tinbergen Building draagt hieraan bij. Alleen al door het gebouw te behouden, maar ook door de verbeterde dak- en vloerisolatie, energiezuinige liftinstallaties en zonnepanelen op het dak. Met de aannemer is afgesproken dat tijdens de renovatie verwijderde materialen zoveel als mogelijk worden hergebruikt. De oplevering is gepland voor medio 2027.


Voor de projectpagina en een virtuele wandeling tot de bovenste verdieping klik hier.

leon van woerkom
cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000