Vandaag is met veel bekijks de eerste paal geschroefd voor de nieuwbouw van Oldelft Ultrasound. Natuurinclusiviteit is zowel in het ontwerp als bij de realisatie van het project een belangrijk thema. Zo is in de gevel veel groen opgenomen dat de biodiversiteit bevordert. De bouwers nemen daarnaast maatregelen ter bescherming van kleine marterachtigen, de waterspitsmuis en verschillende vogelsoorten op en in de omgeving van de TU Delft Campus. Betreft duurzaamheid in het algemeen wordt het gebouw BREEAM Excellent gecertificeerd.
flora en fauna
De realisatie staat onder coördinatie van cepezedbouwteam, dat voor de uitvoering speciaal een ecologisch rapport en daarop gebaseerd een natuurinclusief werkprotocol heeft laten opstellen. In het rapport staan onder meer maatregelen om de bouwplaats veilig te maken voor flora en fauna. Zo wordt trillingsvrij gefundeerd met schroefpalen, wordt bij het afvoeren van regenwater rekening gehouden met de habitat van de waterspitsmuis en blijft de bouwplaatsverlichting beperkt. cepezedbouwteam ziet op naleving van het protocol wekelijks toe door middel van inspecties.
ceremonie en verkoop
Bij het schroeven van de ceremoniële eerste paal was onder meer het voltallige Oldelft-team aanwezig. Ook waren er vertegenwoordigers van de TU Delft, de gemeente Delft en investeerder ASR. Het ASR Dutch Science Park Fund kocht het nieuwe hoofdkantoor van Oldelft Ultrasound recent van cepezedprojects.
turnkey
De natuurinclusieve nieuwbouw op het zuidelijke deel van de TU Delft Campus is een turnkey cepezed-productie. cepezedprojects ontwikkelt het gebouw, cepezed en cepezedinterieur ontwerpen het en cepezedbouwteam verzorgt de uitvoeringscoördinatie. De oplevering is voorzien in december 2020.