Annemijn Kuiper, architect
Annemijn werkt sinds begin 2021 bij cepezed. In de communicatie rond een project koppelt zij een duidelijke ontwerpvisie aan een groot empathisch vermogen.
Annemijn werkt sinds begin 2021 bij cepezed. In de communicatie rond een project koppelt zij een duidelijke ontwerpvisie aan een groot empathisch vermogen.
Annemijn voelt zich thuis in alle schaalniveaus. Zij werkt bij cepezed dan ook zowel aan architectuur- en interieurprojecten als aan de conceptuele fase van tenders. Tijdens haar studie aan de TU Delft liep zij een halfjaar stage bij cepezed en in de zomer van 2020 werkte zij bij ons als werkstudent. Zij kiest in 2021 mede voor cepezed omdat het een bureau is 'groot genoeg om een enorme hoeveelheid kennis in huis te hebben, maar klein genoeg om iedereen te kennen'.
In de projecten waar Annemijn aan werkt, valt naast haar vakmanschap als ontwerper haar enorme samenwerkingsgericht op. Zij droeg onder meer bij aan het ontwerp van het gemeentehuis Haarlemmermeer en aan het interieurontwerp voor zorgcentrum PI Haaglanden. Haar masterspecialisatie in de richting Heritage & Architecture kwam van pas bij het ontwerp voor de transitie en uitbreiding het Van Maerlantlyceum, waar zij zich overigens ook bezighield met de grafische vormgeving van de signing.
Hergebruik van bestaande bouw vindt Annemijn belangrijk. Dit sprak al uit haar afstudeeronderzoek naar de transitie van modern ‘havenerfgoed’, met als casestudy het Katoenveem, een katoenpakhuis uit 1920. ‘Ik vind het een leuke uitdaging om voor een karakteristiek, oud gebouw, met respect voor het verleden een ontwerp te maken dat geschikt is voor nog eens 100 jaar. Oude gebouwen hebben vaak een bijzondere lichtinval, gevelritmiek en ruimtelijkheid. De keuze voor transitie is duurzaam en erkent de emotionele waarde die gebouwen kunnen hebben.’
Het grootste project waar Annemijn tot nog toe bij betrokken is, is het ontwerp voor het Bravis Ziekenhuis, waar cepezed samen aan werkt met Vakwerk Architecten. Zowel die samenwerking als de complexiteit van de opgave en de specifieke zorgprocessen ziet zij als een leuke uitdaging. Annemijn vindt het een mooie taak om een gebouw te ontwerpen dat patiënten het gevoel geeft dat ze in goede handen zijn en personeel ondersteunt in hun werk. 'Met het oog op het beste ontwerp meelopen met zorgspecialisten maakt het beroep van architect heel bijzonder.’