Chunyang Chang, architect
Chunyang werkt sinds 2021 bij cepezed. De creatieve vrijheid die het ontwerpen aan kantoor- en laboratoriumgebouwen hem biedt, benut hij met verve.
Chunyang werkt sinds 2021 bij cepezed. De creatieve vrijheid die het ontwerpen aan kantoor- en laboratoriumgebouwen hem biedt, benut hij met verve.
Chunyang rondde zijn Chinese studie architectuur af met een master aan de TU Delft. Voor zijn afstuderen ontwierp hij een nieuw revalidatiecentrum aan de Overtoom in Amsterdam. Hij bevroeg de patiënten en het personeel van het bestaande centrum terdege en vertaalde hun antwoorden naar een gebouw dat vrijheid bood aan de patiënten die er verblijven en interactie bewerkstelligt tussen de instelling en de stad.
Na zijn studie deed Chunyang ervaring op met het ontwerpen aan woningbouwprojecten. Hij liep stage bij Neutelings Riedijk Architecten en Barcode Architects en werkte enige tijd bij MLA+, de internationale tak van Maccreanor Lavington architects. Het onpretentieuze van cepezed bevalt hem goed, net als de efficiënte werkwijze binnen het bureau. Hij voelt zich thuis bij de eenvoud en ‘eerlijkheid’ van cepezeds architectuur, de heldere organisatie van de ontwerpen, en de praktische omgang met circulair bouwen.
Chungyang werkte bij cepezed aan Plus Ultra Utrecht, een duurzaam kantoor- annex laboratoriumgebouw in het Utrechtse Science Park. ‘De zonwering slaat energie op en biedt comfort, net als een boom eigenlijk’, zegt Chungyang over de zonnepanelen die zijn geïntegreerd in de zonwering aan de gevel. Motivatie voor zijn werk haalt Chungyang vooral uit tekenen. Hij tekent en schetst van jongs af aan, het is voor hem een manier om ideeën aan te scherpen en over te brengen, een vaardigheid die hem als architect goed van pas komt.