Naast zijn architectuurstudie in Parijs werkte Olmo twee jaar in het Parijse architectenbureau van zijn moeder. Omdat het een klein bureau was, deed hij hier ervaring op met meerdere projectfasen, had hij direct contact met klanten, bedrijven en instellingen en beheerde hij zelfs de financiële kant van enkele projecten. Het mogen werken aan alle aspecten binnen projecten, is waar hij het meest van leerde.
Het eerste jaar van zijn master studeerde Olmo in Oxford. Zijn afstudeerproject - een gezamenlijk project met Alexandra Runcan - won in 2021 de ‘Trophée Béton Ecoles’. Olmo en Alexandra onderzochten de toekomstmogelijkheden na de ontmanteling van de kerncentrale van Fessenheim, een gecompliceerd, actueel onderwerp. Zij zien de wisselwerking tussen mens, natuur en technologie als een mogelijk antwoord op de vraag wat te doen met gesloten kerncentrales.
De manier waarop cepezed duurzaamheid aanvliegt, spreekt Olmo erg aan. In het bijzonder het creëren van ontwerp- en bouwsystemen met de prefab-elementen, wat materiaal bespaart. ‘Op het eerste gezicht lijkt deze rationalisatie steriel en repetitief, maar toch hebben alle projecten van cepezed iets eigens en unieks.’
Olmo werkte onder andere aan het Eenheidsbureau Den Haag. In dit project was veel aandacht voor het inbrengen van het artistieke ontwerp in de bestaande bouwtekeningen, maar Olmo verdiepte er ook zijn technische ervaring, met name op het gebied van detail.