menu sluiten

Oscar Snethlage, bouwkundig ingenieur 

Oscar werkt sinds 2023 bij cepezed. Hij stopt veel aandacht en geduld in detaillering en is erg gedreven om een technisch hoogstaand ontwerp uit te werken.

Oscar rondde de HBO bachelor Bouwkunde aan de Hogeschool Amsterdam en de master Bouwkunde aan de TU Delft af, in de afstudeerrichting Architectural Engineering. In zijn afstudeerproject transformeerde hij een voormalig belastingdienst gebouw naar een woon-mix functie. Het doel? Een adaptief gebouw, dat in het heden en de toekomst aan de ruimtelijke vraag kan voldoen in een veranderende context. Oscar gaaf hier invulling aan met een concept voor een aanpasbare ruimtelijke organisatie. Met veelal hergebruikte demontabele en remontabele gevelelementen is het ontwerp bestendig tegen toekomstige onvoorspelbare verandering.

Oscar herkent zich in de cepezed methodologie, waarin adaptieve gebouwen worden ontworpen. Hier ligt de nadruk op de relatie tussen gebouw en bestaande context met de gebruiker in het middelpunt. Deze denkwijze stond ook centraal in zijn afstudeerproject. Wat hem ook aanspreekt in cepezed is de focus op de kwaliteit in de uitwerking van een technisch hoogstaand ontwerp.

Een project waar Oscar trots is op zijn bijdrage is onderwijslocatie Laan op Zuid. Hij ervaarde het project als zeer leerzaam door ‘de ruimtelijkheid en bijzondere elementen in het ontwerp, zoals het sportdak, de daktuin, programmeerbare plafonds en de podiumtrappen in het atrium’.