menu sluiten

Wouter van Dinther, bouwkundig ingenieur 

Wouter werkt sinds 2024 bij cepezed. Zijn methodische blik op ontwerpen en liefde voor maakbaarheid en efficiëntie uit hij met een vriendelijke ongedwongenheid.

Wouter startte zijn carrière in de bouw als werkvoorbereider, maar besloot tijdens de economische crisis om door te studeren. Tijdens de Bachelor bouwkunde in Den Bosch specialiseerde hij zich in BIM, wat hij direct toepaste in zijn werkervaring bij Inbo. Hier werkte Wouter zes jaar lang aan voornamelijk woontorens, met externe (internationale) architecten. Hier was hij vanaf de bouwaanvraag tot en met het uitvoeringsgereed ontwerp betrokken bij de projecten.

Wouter zag veel verschillende redenen om zich aan te sluiten bij cepezed. ‘cepezed is een relatief groot gerenommeerd bureau, met een fijne sociale cultuur en een hoge mate van betrokkenheid tot in de laatste fasen’ aldus Wouter. Hij ziet een grote overeenkomt in zijn integrale benadering van modelleren met het integraal denken van cepezed.

Het eerste project waar Wouter optreedt als projectleider is DSM food and baverage. Hier kan hij zijn ervaring aan de uitvoerende kant inzetten richting contact met de aannemer. Wat hij leuk vindt is dat elke keuze een week later zichtbaar kan zijn op de bouw, wat voor Wouter een ‘kort traject’ is.

Ook werkt Wouter mee aan de Hogeschool van Amsterdam, wat hij een erg educatief project vindt. Hij ziet hier in grote mate terug dat ‘er bij cepezed technisch ver wordt nagedacht, om ultieme integratie te realiseren.’